Give us a like and we'll keep you in the loop.

I love Hasselt werd geselecteerd door Startit@KBC en is een feel good magazine over, voor én door Hasselaren. Ben jij een blogger of fotograaf? Laten we elkaar dan snel ontmoeten! Contacteer ons via gama@ilovenetwork.city of breng een bezoekje aan www.ilovehasselt.com

Bloemen Nico, al 40 jaar op onze markt

BLOEMEN NICO

Lieve vrienden, kennen jullie deze bloemenzaak? Al 40 jaar staat Bloemen Nico op onze markt. Marijke en Jozef, samen met hun zoon Nico verwennen hun Hasseltse klanten met hun kennis en gratis advies. “De naam Nico hebben wij bewust gekozen toen hij geboren werd omdat de naam goed in de bloemenwinkel klinkt,” zei Marijke.

BLOEMEN NICO

Met vallen en opstaan

In 1976, toen Marijke en haar man Jozef 24 jaar waren moesten zij de zaak overnemen omdat haar schoonmoeder overleden was. “Het is gegaan met veel vallen en opstaan. Ik heb me moeten aanpassen samen met mijn man,” zei Marijke. Naast Hasseltse markten, staan zij ook op de Genkse markt, in Helsene, soms op jaarmarkt, soms op feestmarkt en ook bij hun voor de deur.

BLOEMEN NICO
BLOEMEN NICO

De troef van hun zaak is hun eigen kweek zoals de hortensia, de zonnebloemen en de gips. “Een dag daarvoor worden zij gesneden en de dag erop zijn ze op de markt,” zei Marijke. “Ik vraag altijd waarvoor de bloemen dienen, want dat is heel belangrijk. Voor de geboorte kunt u moeilijk een paars bouquet maken, bij een geboorte hoort eigenlijk een wit bouquet, wat voor de onschuld staat,” eindigde zij.

Typisch voor Hasseltse klanten

“De voorliefde is eigenlijk de witte kleur, lelies, maar niet altijd de ruikende lelies. De oudere generatie gaat voor niet ruikende lelies, de jongere generatie gaat voor de ruikende lelies. En de rozen is ook heel felbegeerd, zeker in Hasselt,” vertelde Marijke. Nog interessant koopgedrag, “Een man koopt bouquet met zijn ogen, want dat moet mooi zijn, dat moet mooi presenteren. En een vrouw koopt met haar portemonnee, want bij haar moet de bloemen zolang mogelijk blijven staan.”

Nog een tip, gaan jullie bloemen nodig hebben om foto’s te nemen voor een trouwdag op vrijdag, dan laat het bloemstuk zeker twee dagen daarvoor maken. Zodat die op de trouwdag, de bloemen, iets of wat open zijn. Want een bloem die heel heel vers is, is volledig gesloten. Lieve vrienden, we hebben ook iets bijgeleerd van hen. Wij danken Marijke, Josef en Nico voor de babbel en we wensen hun heel veel succes met de zaak.

BLOEMEN NICO