Give us a like and we'll keep you in the loop.

I love Hasselt werd geselecteerd door Startit@KBC en is een feel good magazine over, voor én door Hasselaren. Ben jij een blogger of fotograaf? Laten we elkaar dan snel ontmoeten! Contacteer ons via gama@ilovenetwork.city of breng een bezoekje aan www.ilovehasselt.com

ELS SCHEPERS, The Selfie Star

Lieve vrienden, hebben jullie ook haar foto’s geliked en bewonderd? Yep! Els Schepers is onze SELFIE STAR van deze week. Op haar Instagram @elsschepers https://www.instagram.com/elsschepers/ vinden wij vele mooie foto’s van onze stad. Els werkt in ICT sector als Senior Consultant SAP Analytics en haar passie is … ongetwijfeld, fotografie!

by Els Schepers
by Els Schepers

Sinds wanneer doe je fotografie?

Ik ben altijd al geboeid geweest door fotografie en bij een recente klasreünie van de lagere school kreeg ik te horen dat ik toen al met een camera’tje rondliep tijdens de zeeklassen.  Ik wilde altijd al fotografielessen volgen, maar stelde het altijd maar uit.  Omdat ik voor mijn werk hele onregelmatige uren heb en vaak redelijk ver van huis werk was dat bovendien ook niet mogelijk. Toen ik 4 jaar geleden plots bij een klant dichtbij huis kon gaan werken, ben ik eindelijk aan het CVO De Verdieping te Zolder les beginnen te volgen.  Sindsdien ben ik ook heel veel met fotografie bezig want het is toch ook vooral door veel te fotograferen dat je bijleert.

by Els Schepers
by Els Schepers

Hoe leuk is het eigenlijk om foto's te nemen?

Fotografie is bij mij puur hobby, maar dan wel een zeer intensieve hobby.  Fotografie is voor mij een passie geworden. Ik heb een drukke en veeleisende job als Senior Consultant SAP Analytics. De ICT-wereld is vaak een harde wereld.  Met fotografie kan ik “het knopje omdraaien” en het is voor mij ideaal om te ontstressen. Als ik met fotografie bezig ben, denk ik niet aan mijn werk want fotografie vergt ook concentratie.  Terwijl ICT heel rationeel is, kan ik met fotografie creatief bezig zijn en zo benut ik mijn 2 hersenhelften.

Gebruik je GSM of ook echte camera?

by Els Schepers
by Els Schepers

Als ik ga fotograferen gebruik ik 2 camera’s (Canon EOS 700D en 760D) zodat ik niet van objectief moet wisselen. Ook kan ik zo sneller inspelen op een bepaalde situatie zodat ik afhankelijk ben van het moment dat ik mijn groothoek of zoom gebruik.  Intussen heb ik ook al geïnvesteerd in goede lichtsterke objectieven, maar de bedoeling is om uiteindelijk naar fullframe camera’s over te stappen.  Ik ben een perfectionist en vind kwaliteit heel belangrijk, deze wordt medebepaald door het materiaal.  Tussendoor fotografeer ik ook met mijn iPhone (want ik kan het fotograferen niet laten en zie altijd wel iets dat ik wil vastleggen en met de wereld wil delen).

Wat is jouw favoriete plek als foto object in onze stad?

Wij wonen in een prachtige stad met heel veel mooie plekjes en waar hele leuke events georganiseerd worden. Er is zo vaak iets leuk te beleven.  Het is moeilijk om een favoriet op te noemen, maar als het dan toch moet zeg ik “Japanse Tuin”.

by Els Schepers
by Els Schepers

Wat zei jouw familie, vrienden of collega's over jouw hobby?

De liefde voor beeldexpressie zit thuis in het bloed. Mijn vader heeft altijd gefilmd en is trouwens al jaren voorzitter van de Koninklijke Hasseltse Cineastenclub. Fotograferen heeft hij ook altijd gedaan, maar iets minder fanatiek.  Ik laat mijn foto’s ook altijd aan hem zien want vind zijn feedback wel belangrijk.  Ik krijg heel veel fijne en hartverwarmende reacties op mijn foto’s en heb via mijn fotografie ook al veel mensen leren kennen.  Als ik eens ergens ben zonder camera, vragen mensen die me kennen, “Heb je je camera niet bij?”

Hasselt is hoofdstad van de Smaak. Als je een ding of een plek mag promoten in Hasselt, welke ding of welke plek zou het zijn? 

by Els Schepers
by Els Schepers

De Kruidentuin van Herkenrode, omdat deze plek maar 3 km van mijn thuis (Kuringen) verwijderd is.  Het is zo dichtbij en ik heb er altijd een vakantiegevoel.  Deze mooie tuin straalt ongelooflijk veel rust uit en het is heerlijk om daar tussen de planten en bloemen te slenteren en te fotograferen.

by Els Schepers
by Els Schepers
by Els Schepers
by Els Schepers

Wel, super bedankt voor de mooie foto’s Els, en succes met je werk en je geweldige hobby Tot binnenkort!!!