I love Hasselt werd geselecteerd door Startit@KBC en is een feel good magazine over, voor én door Hasselaren. Ben jij een blogger of fotograaf? Laten we elkaar dan snel ontmoeten! Contacteer ons via gama@ilovenetwork.city of breng een bezoekje aan www.ilovehasselt.com

Ik kom altijd graag naar Hasselt

Jipi & Gentse Neuzen

Lieve vrienden, opmerkelijk beeld tijdens midzomermarkt op Koloneldusartplein was een mooie kraam van Gentse neuzen of de cuberdons. Hebben jullie de kraam ook gezien? De Neve Jipi is de eigenaar van de kraam. Hij komt uit Deinze, Oost-Vlaanderen, “Telkens als er een speciale markt is dan kom ik naar Hasselt!” zei Jipi.

Dus, een keer of tien per jaar komt Jipi met zijn Gentse neuzen naar Hasselt. Deze trotse verkoper werkt voor familiebedrijf Geldhof die cuberdons heeft gemaakt sinds 1954. “Cuberdons worden gemaakt op basis van Arabische gom, suiker, kristalsuiker en framboos. In de zomer maken zij ook de andere cuberdons met smaken van aardbeien, appel, citroen en ook de blauwe bessen”, legde Jipi uit.

Toen wij vroegen welke smaak is de favoriete van Hasselaren, “Het is de framboos, de originele is nog altijd de populairste omdat zij heel gekend zijn in ganse België”, antwoordde hij.

Jipi & Gentse Neuzen

“Is het plezant om hier te staan?” vroegen wij.

“Ik kom altijd graag naar Hasselt! Ik kom al veel jaar naar Hasselt hé! Ik ken toevallig de markleidsters, Marijke Kerremans en haar vriendin. Ik vind hen sympathiek!” eindigde Jipi met glimlach.

Oh, het is fijn om te horen. We beëindigen onze babbel met 100 gram Gentse neuzen om onze smaakpapillen te verwennen. We wensen Jipi heel veel succes toe en graag tot een volgende keer!

Jipi & Gentse Neuzen
Jipi & Gentse Neuzen