Give us a like and we'll keep you in the loop.

I love Hasselt werd geselecteerd door Startit@KBC en is een feel good magazine over, voor én door Hasselaren. Ben jij een blogger of fotograaf? Laten we elkaar dan snel ontmoeten! Contacteer ons via gama@ilovenetwork.city of breng een bezoekje aan www.ilovehasselt.com

JAPANSE STRIPS VAN HASSELT

Lieve vrienden hebben jullie ook iets heel bijzonders gezien tijdens het cosplay en mangafestival in Japanse Tuin vorig weekend? In Japanse paviljoen was er een jonge man die bezig was met het maken van Japanse strips en schilderijen. Hij vertelde ons over zijn strip-project, Yoshitsune, Duizend Kersenbloesems dat wij hopelijk binnenkort in de boekenwinkel kunnen vinden.

JAPANSE STRIPS VAN HASSELT

Zijn naam is Hans en zijn artiestennaam is Roam. Na acht jaar kunst studies en een cursus stripauteur heeft hij zijn interesse voor Japanse samurai gevonden. In het begin was het een beetje zoeken, maar sinds 2009 ging Roam aan de slag met zijn Japanse strips, Yoshitsune Duizend Kersenbloesems.

Zijn verhaal gaat over de broer van de eerste Japanse Sjogoen, Joshitsune. Het is een waargebeurd verhaal van vierhonderd jaar geleden over hoe de Japanse clans hun Kaiser kozen. Roam verzint zijn verhaal in deze setting. Het album zelf bevat vijf verhalen.

JAPANSE STRIPS VAN HASSELT

“Ik moet nog voor twee verhalen het einde verzinnen en dan ben ik rond. En dan begin ik te tekenen, in te kleuren, tekst te verzinnen en te drukken. Dan ben ik klaar en mag de strip naar de winkel,” eindigde Roam.

Wij zijn echt benieuwd naar zijn project, we wensen Roam veel succes en wij kijken er naar uit om Yoshitsune, Duizendkersenbloesems te lezen.

Volg Roam: www.hansroam.be

JAPANSE STRIPS VAN HASSELT
JAPANSE STRIPS VAN HASSELT