I love Hasselt werd geselecteerd door Startit@KBC en is een feel good magazine over, voor én door Hasselaren. Ben jij een blogger of fotograaf? Laten we elkaar dan snel ontmoeten! Contacteer ons via gama@ilovenetwork.city of breng een bezoekje aan www.ilovehasselt.com

KLAPKE KOMEN DOEN IN DE WIJKTUIN DE TESCH

DE WIJKTUIN DE TESCH

Lieve vrienden, tijdens mijn fietstocht in buurt van Johan Sebastian Bachlaan bewonderde ik de tuin langs de spoorlijn. Ik zag chili, salade, tomaten, bloemen, aardappelen en nog vele planten. Het lijkt me een gemeenschappelijke tuin. Maar om zeker te zijn stapte ik af van mijn fiets en vroeg ik het aan de vriendelijk meneer die zijn planten aan het checken was. Roger Collier is zijn naam.Het is al drie jaar dat hij een stuk grond van deze stedelijk wijktuin huurt. Het kost hem €27 per jaar voor een grond van 6 op 9. 54 vierkante meter dus.

DE WIJKTUIN DE TESCH
DE WIJKTUIN DE TESCH

Roger heeft verschillende planten in zijn tuin, onder andere tomaten coeur de boeuf, gewone tomaten en trost tomaten. Naast tomaten, heeft hij ook dahlia, bloemen waar hij een persoonlijk verhaal mee heeft. “In eind april moest de grond klaar zijn, maar dit jaar is geen groot succes van wegens te veel regen! Maar het kan goed zijn in het najaar”, zei hij.

In principe mag iedereen een stuk grond in de tuin huren van de stad. Maar normaal moet je eerst een jaar werken in de tuin, daarna kan je eventueel een stuk grond krijgen.

De wijktuin De Tesch is zeker handig voor mensen die in een studio of appartement wonen en geen tuin hebben. Bovendien vertelde Rogier :“Je ziet dat het nieuwe gebouwen zijn allemaal en ook een nieuwe straat. In de nieuwe appartementen wonen 77 gezinnen. Dankzij deze tuin kunnen wij mekaar leren kennen. Het is plezant, zeker voor de ouderen onder ons, we kunnen ons klapke komen doen”, lachte hij. Roger vertelde ook dat sommige mensen hun cava en hapjes brengen en in de tuin samen gezellig drinken na het tuinieren.

DE WIJKTUIN DE TESCH
DE WIJKTUIN DE TESCH
DE WIJKTUIN DE TESCH