I love Hasselt werd geselecteerd door Startit@KBC en is een feel good magazine over, voor én door Hasselaren. Ben jij een blogger of fotograaf? Laten we elkaar dan snel ontmoeten! Contacteer ons via gama@ilovenetwork.city of breng een bezoekje aan www.ilovehasselt.com

LEKKER, Op steen gebakken brood bij Luc

Op steen gebakken brood bij Luc

Lieve vrienden, deze week ontmoeten wij een bijzondere Meneer op de markt. Luc Nelissen is zijn naam, hij staat al drie jaar op de Hasseltse mark met zijn top product, op steen gebakken brood!

Op steen gebakken brood bij Luc

“Vroeger bakten ze alles op steen, maar tegenwoordig op ijzeren platen. Ik bak nog altijd op steen. Dus het brood heeft twee korstjes, boven en onder is er een korst,” legde hij uit.

Andere specialiteit van de zaak zijn rijsttaartjes, rozijnenkoeken, een paar pistolets en luxe brood. Het lijkt allemaal heel smakelijk wat hij presenteert in zijn marktkraam. We hebben een brood gekocht van hem. Het is wel best lekker met krokante korstjes en vaster dan het gewone brood. Volgende keer gaan wij zijn ambachtelijke rijsttaart proeven.

In totaal heeft Luc 35 jaar gewerkt in deze sector. Het feit dat hij op de markt staat was een bewuste keuze. “Vroeger had ik een winkel met personeel. Maar het personeel luistert nu niet meer.” Drie jaar geleden heeft hij beslist om op de markt te staan. “Ik maak wat ik kan en verkoop het dan”, glimlachte Luc. Dus, lieve vrienden zijn jullie ook benieuwd naar op steen gebakken brood van Luc? Elke week staat hij op drie markten; Hasselt, Wellen en Sint Truiden. Zeker komen proeven ;)

Op steen gebakken brood bij Luc
Op steen gebakken brood bij Luc