I love Hasselt werd geselecteerd door Startit@KBC en is een feel good magazine over, voor én door Hasselaren. Ben jij een blogger of fotograaf? Laten we elkaar dan snel ontmoeten! Contacteer ons via gama@ilovenetwork.city of breng een bezoekje aan www.ilovehasselt.com

LOWIE VAN RYMENANT, The Selfie Star

Lieve vrienden, onze Selfie Star van de ze week is Lowie Van Rymenant. Hij komt uit Tielt Winge (Brabant) en woont nu ongeveer 8 jaar in Hasselt. Lowie werkt voor een Amerikaans industrieel bedrijf die o.a. vloerverwarming maakt. We kennen hem via zijn Instagram ‘lowievr’ https://www.instagram.com/lowievr/ Heel opmerkelijk dat hij verschillende street art en avond foto’s van onze stad hebben gepost.

LOWIE VAN RYMENANT, The Selfie Star

Heb je al lang fotografie beoefend?

Ik maak foto's sinds mijn jeugd maar ben er nooit professioneel mee bezig geweest, maar ik heb wel een artistieke opleiding gevolgd. Vandaar mijn interesse voor beelden, compositie en kleur.

LOWIE VAN RYMENANT, The Selfie Star

Gebruik je jouw gsm of een echte camera om foto’s te nemen?

Ik gebruik mijn iPhone als fototoestel. Da's handig omdat ik die meestal bij me heb, maar met de kleine lens is niet alles makkelijk te fotograferen.

Wat zijn jouw favoriete objecten voor foto’s in Hasselt?

LOWIE VAN RYMENANT, The Selfie Star
LOWIE VAN RYMENANT, The Selfie Star

Ik heb niet bepaald één favoriete plek in Hasselt om te fotograferen. Meestal wandel of fiets ik wat rond en vind ik street art in een tunnel of op een verlaten plekje.

Wat zeggen jouw familie of vrienden over jouw hobby?

Ik werk vaak in het buitenland en dan vinden vrienden en familie het tof wanneer ik een foto post op Instagram of zo. Maar originele foto's van mijn paard of foto's die ik op tochtjes rond Hasselt neem vinden ze even gaaf.

Hasselt is De Hoofdstad van de Smaak. Als je een plek mag promoten in Hasselt, welke plek zou het zijn? 

Als plek in de hoofdstad van de smaak zou ik de vele restaurants willen promoten waar ik al vaak superlekker gegeten heb. Mijn favoriete restaurant is Restaurant 6 Zinnen op de Luikersteenweg (ik woon ook en graag op de Luikersteenweg).

OK Lowie, super bedankt voor de mooie foto’s. We wensen jou heel veel succes let alles wat he doet. 

LOWIE VAN RYMENANT, The Selfie Star