I love Hasselt werd geselecteerd door Startit@KBC en is een feel good magazine over, voor én door Hasselaren. Ben jij een blogger of fotograaf? Laten we elkaar dan snel ontmoeten! Contacteer ons via gama@ilovenetwork.city of breng een bezoekje aan www.ilovehasselt.com

Nu hard werken en in de winter RUST

Lieve vrienden, deze week kwamen we langs een bijzondere marktkramer op de markt die kruiden, groenten en zaden verkoopt. Gerrits Dello is de naam van de zaak. De baas en bazin zijn Lucien en Luzette. Ze komen uit Godsheide.

Gerrits Dello

Tegen ons vertelde Lucien dat de favoriete kruiden van Hasselaren basilicum en peterselie zijn. Wat zijn nu de voordelen om de kruidenplantjes te kopen? “Zij zijn vers, klein en je kunt er wanneer je maar wil wat van nemen in de hoeveelheid die je zelf kiest”, antwoordde Lucien. Van hem kwamen wij te weten dat kolen maar tot twee maanden bewaard kunnen worden en sla tot zes weken. Dat is wel behoorlijk lang in vergelijking met groeten of sla die we in de supermarkt kopen.

Gerrits Dello

Sommige groenten kweken zij zelf, maar kruiden niet allemaal. Toen we een paar bloemenzaden zagen zei Lucien: “De bloemetjes zijn nu al voorbij, ze worden in maart gezaaid”. Lucien en Luzette werken van maart tot en met november. En in de winter? “Rust!” lachte hij. Dus, nog paar maanden hard werken en dan rust voor hen. Succes!

Gerrits Dello
Gerrits Dello
Gerrits Dello