I love Hasselt werd geselecteerd door Startit@KBC en is een feel good magazine over, voor én door Hasselaren. Ben jij een blogger of fotograaf? Laten we elkaar dan snel ontmoeten! Contacteer ons via gama@ilovenetwork.city of breng een bezoekje aan www.ilovehasselt.com

Olga en haar kantklos hobby

Olga en haar kantklos hobby

Het was een mooie vrijdag avond toen wij haar zagen in een tent tijdens antiek en brocante markt. Ze was bezig met kantklossen. “Is het niet moeilijk?” vroegen we nieuwsgierig. “Nee… en ’t is heel ontspannend,” antwoordde ze met een glimlach. Naast haar werktafel staan ook verschillende kantwerken van haar. Ligstoelen, tafellaken, lampen en zelfs een mooie gateau. Tres chique!

Haar naam is Olga, ze doet kantklossen als hobby. Vroeger is ze in Genk begonnen met een cursus kantklossen van anderhalf jaar. En dan heeft zij over twee jaar de cursus verder gevolgd in Doppahuis, Hasselt. “En volgende jaar gaan wij Russische stijl leren,” zei Olga enthousiast.

Olga en haar kantklos hobby

Een keer per jaar in juni gaat Olga naar een kasteel in Oostmalle waar zij met meer dan 250 kantklossers samen komen. Tegen ons vertelde Olga dat er ook jonge mensen zijn die kantklossen beoefenen. “Zelfs van 15 jaar!” zei ze.

Lieve vrienden, willen jullie ook klantklossen doen zoals Olga, schrijf je in voor de cursus bij Doppahuis VZW. Meer info: www.doppahuis.be

Olga en haar kantklos hobby
Olga en haar kantklos hobby