Give us a like and we'll keep you in the loop.

I love Hasselt werd geselecteerd door Startit@KBC en is een feel good magazine over, voor én door Hasselaren. Ben jij een blogger of fotograaf? Laten we elkaar dan snel ontmoeten! Contacteer ons via gama@ilovenetwork.city of breng een bezoekje aan www.ilovehasselt.com

Van STARWARS tot POKEMON in HASCON

by HASCON FB. Page
by HASCON FB. Page

Lieve vrienden, al gehoord over HASCON? Een Science Fiction conventie in onze stad. Maar wat is het precies? Moeten we ook ons verkleden om naar daar te gaan? Is het ook voor familie met kinderen? Twee dagen geleden waren wij bij Rob Biesmans, een van de organisators van HASCON. In zijn mooie cocktailbar Koks&Tales werden wij warm ontvangen.

Rob, wat is HASCON?

HASCON is een conventie in Science Fiction, fantasie en horror. Er zijn verschillende in Vlaanderen, de meest bekenden zijn FACTS, Antwerp Convention, Comic Con en STAR COM.

FACTS 2016 in Gent. Een voorbeeld van een conventie.

Wat krijgen wij te zien als wij naar HASCON gaan?

HASCON gaat over alles dat met superhelden te maken heeft. Het gaat over wat met Pokemon te maken heeft, Harry potter, Lord of The Rings….. Het gaat ook over fantasyreeksen van de jaren 80 zoals Dragon Ball, Ninja Turtles en noem maar op. Dus alles wat eigenlijk met Science Fiction, fantasie, horror, tekenfilms en animatie te maken heeft. Het gaat ook over merchandising die gemaakt wordt, collector verzameling, stripboeken, films, posters, uniforms, costume, alles wat te maken heeft met dezen vinden we in de beurs.

En STARWARS?

Het is ook normaal gelinkt aan artiesten en acteurs van verschillende films. Meestal worden STARWARS acteurs altijd bij betrokken. En bij ons ook hebben wij een acteur van STARWARS en een acteur van cult horrorfilm The Human Centipede om een signeersessie en fotoshoot te doen met de fans.

Moeten wij daar iets kopen?

Het moet niet! De bedoeling is dat ze de tickets kopen en dat ze komen kijken naar al de standen van de handelaars, de standhouders en zien wat te vinden is. Iedereen die er naartoe komt verzamelt er wel iets, iedereen is wel fans van iets, die is fan van STARWARS, die is fan van Sailormoon, de andere is van Pokemon, ik zeg maar iets. Zij zoeken spulletjes voor verzameling. Dat kunnen beeldjes zijn, poppetjes… Dat kunnen zij er vinden.

FACTS 2015 in Gent, een voorbeeld van een CONVENTIE

Het is eigenlijk meer belevenis die de event aanbiedt.

Ja ja totale belevenis. Een dag om volledig in jouw fantasiewereld te kunnen onderdompelen.

Van welke leeftijdsgroepen zijn de bezoekers normaal?

Dat begint vrij jong. De meeste mensen zijn late tieners, twintigers en jonge dertigers. Maar omdat er zoveel oude reeksen en oude vintage science-fictionfilms zijn, komen er veel mensen van veertig en zestig, zeventig jaar als de fans. Het publiek is heel breed en gevarieerd.

Dus, lieve vrienden, gaan wij samen HASCON beleven? Indien ja dan zien wij elkaar in de Muziekofroom op 11 september. Voorverkoop prijs is €11 op http://hascon.be/index.php/tickets Hoe sneller hoe beter. De organizatoren zien liefst minstens 650 VVK tickets de deur uit gaan.