I love Hasselt werd geselecteerd door Startit@KBC en is een feel good magazine over, voor én door Hasselaren. Ben jij een blogger of fotograaf? Laten we elkaar dan snel ontmoeten! Contacteer ons via gama@ilovenetwork.city of breng een bezoekje aan www.ilovehasselt.com

Welkom in de oude stoomstroopfabriek van Borgloon

stroopfabriek

Welkom in de oude stoomstroopfabriek van Borgloon. Hier maken de gebroeders Bleus hun ambachtelijke stropen. In totaal hebben zij 11 soorten stroop aan te bieden. Van een mevrouw in het cafe van het fabriek weten wij dat elke stroop altijd een combinatie bevat van peer en appel. Daar hebben wij ook een exotische stroop geproefd van mango, echt lekker!

Voor De gebroeders Bleus is stroop maken een 150-jarige familietraditie. Zij zijn nu de zesde generatie. Ze willen deze traditie blijven behouden. Geloof of niet, elk potje stroop kan anders smaken doordat het ambachtelijke producten zijn die worden bereid met lokale vruchten, dat geeft nu ook charme voor dit streekproduct.

Heb je zin om dit fabriek te bezoeken? Het kan binnenkort. Terrasje doen en stroop proeven tijdens een mooie zonnige bloesemwandeling in het stroopfabriek is zeker een aanrader. Gaan wij samen doen? ;)

stroopfabriek
stroopfabriek
stroopfabriek